Collega Niels Dijksterhuis mocht in oktober aan jullie vermelden dat Ross Brawn en Mercedes wellicht uit elkaar zouden gaan.

Beide partijen konden het volgens de BBC het niet eens worden over de toekomst van Brawn in het team uit Brackley. Het Duitse merk contracteerde in de winter nog Paddy Lowe, die technisch directeur was bij McLaren. De bedoeling was om Lowe met onmiddellijke ingang Ross Brawn te vervangen als teambaas, maar die wisseling van de macht ging uiteindelijk niet door.

Brawn hield zijn poot stijf, maar sinds het nieuws dat Honda via McLaren terugkeert liet de Brit zijn schild zakken. Hetgeen de geruchten over een overstap naar McLaren voedde. Hoewel het nog altijd niet duidelijk is wat Ross Brawn gaat doen, wordt hij door diverse media aan verscheidene projecten en teams gelinkt.

Nu wordt de man in verband gebracht met een terugkeer naar Ferrari. Tijdens de negentiger jaren van Michael Schumacher was Brawn nog werkzaam bij Benetton, waarna hij Schumacher volgde naar Ferrari. Wat volgde was een zeer sterke periode van 2000 tot en met 2004 met diezelfde Michael Schumacher, Rory Byrne en Jean Todt, de laatste is tegenwoordig president van de FIA.

Bij Ferrari is de leiding nu nog in handen van Stefano Domenicali, maar zijn positie staat al langer onder druk door het uitblijven van sportieve successen. Maar insiders menen dat Domunicali zonder meer bereid zou zijn om een stap terug te doen.

Indien Brawn terugkeert, wordt hij herenigd met zijn oude maat Byrne die mee werkt aan de Ferrari voor het seizoen 2014 die er door de invoering van een nieuw technisch reglement flink anders uit komt te zien.