Ferrari zal twee verschillende ontwerpteams inrichten voor de auto’s van 2013 en 2014. Het team is daartoe genoodzaakt omdat de regels voor 2014 flink op de schop gaan, wat een volledig nieuwe basis vereist.

Met het oog op de ongebruikelijke situatie die we tegenkomen in 2013, wanneer we aan een compleet nieuw project moeten werken, hebben we besloten om twee coördinators aan te stellen., licht teambaas Stefano Domenicali toe. Simone Resta, een engineer die zijn carrière in Maranello heeft opgebouwd en zeer effectief is, zal aan de auto voor 2013 werken. Fabio Montecchi zal zich bezighouden met de wagen voor het jaar erop.

Ook op andere fronten is een tweedeling uitgewerkt. We hebben ook een betere methode ontwikkeld om de werkzaamheden te verdelen tussen de jongens die de windtunnel runnen en de groep die zich meer moet richten op de creatieve kant van het werk. We hebben dit jaar gemerkt dat we misschien niet efficiënt genoeg zijn wanneer we te veel verschillende dingen op hetzelfde moment doen.

Ferrari maakt in tegenstelling tot McLaren en Force India nog geen launchdatum bekend. De auto voor 2013 zal aan het eind van januari of begin februari gepresenteerd worden. Zoals gebruikelijk zal de eerste een basisversie zijn, waarna de complete auto in de laatste testdagen of in Australië zal debuteren. Zo kunnen we het meest uit de beschikbare tijd halen., aldus Domenicali. Ferrari heeft namelijk alle beschikbare tijd nodig. We hebben ons pas sinds een paar weken voor de laatste race volledig geconcentreerd op de nieuwe auto, omdat we tot het eind konden meestrijden met de auto van dit jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.