Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft opnieuw laten merken dat hij het niet eens is met het beleid voor het terugdringen van de kosten. De Italiaan baalt ervan dat technologie uit de Formule 1 nauwelijks bruikbaar is voor straatauto’s en dat de ontwikkeling teveel op het bouwen van een ruimteschip gaat lijken.

Jammer genoeg moet ik opmerken dat het niet langer mogelijk is om technologie van het circuit naar de weg te brengen. De ontwikkeling ligt voor te lange tijd stil en de aerodynamica is te belangrijk geworden. De auto’s lijken meer en meer op ruimteschepen en steeds minder op auto’s., aldus Di Montezemolo.

En natuurlijk is het testverbod een fikse doorn in het oog van de grote baas bij het rode team: De FIA is niet tegen testen, wij zijn er niet tegen, dus waarom doen we het niet?

Ik wil iedereen eraan herinneren dat testsessies niet alleen bedoeld zijn om auto’s te ontwikkelen, maar ook een kans zijn voor sponsoren en voor jonge coureurs. Welke interesse kan er in vredesnaam vanuit de media of de commercie zijn voor een simulator? We doen geen mechanisch onderzoek. We testen niet meer. We kunnen jonge coureurs op geen enkele manier een kans geven in een competitieve omgeving.

En ook de “arme teams” in de Formule 1 krijgen kritiek: Ik ben voor het terugdringen van de kosten, maar ik ben er niet voor dat wij niet mogen testen op Mugello of dat iemand anders niet op Silverstone mag testen omdat een paar teams het niet kunnen betalen. De kleine teams doen na vijf rondes niet meer mee in de competitie. Die zijn beter af in de GP2.

Leave a Reply

Your email address will not be published.