De tweede coureur voor HRT is nog niet aangekondigd, maar het team gaf inmiddels wel toe dat een coureur met een flinke zak geld de meeste kans maakt op de plek naast Pedro de la Rosa.

We zijn een klein team, en moeten de begroting zo goed mogelijk sluitend maken. Ik zou graag willen dat het anders gaat, maar op het moment hebben we geen keuze. We hopen dat dat in de loop van de tijd zal veranderen, maar op het moment hebben we de extra steun nodig. Het aantrekken van Pedro heeft de interesse onder Spaanse sponsors aangewakkerd, maar het is waarschijnlijk dat de tweede coureur moet betalen voor zijn stoeltje

Daardoor zou er geen plaats zijn voor Jaime Alguersuari, ondanks zijn Spaanse nationaliteit en dat HRT een Spaanse identiteit nastreeft.

Momenteel zijn er talloze gegadigden voor het tweede stoeltje van het langzaamste team op de grid. Vitantonio Liuzzi blijft ervan uit gaan dat hij in 2012 gewoon voor HRT rijdt. Ik heb een meerjarig contract bij HRT en ik geloof dat het team tevreden over me is. Men mag de moed niet opgeven. Elke race het uiterste uit mezelf en het materiaal halen, dat was dit jaar mijn drijfveer. Ik geniet nog altijd van de Formule 1 en wil doorgaan bij HRT, zo klonk het dapper uit de mond van de Italiaan met 81 GP’s op zijn naam.

Naast Liuzzi, die nog altijd beweert een doorlopend contract te hebben, zijn de volgende namen opgedoken die aan de onderhandelingstafel zijn aangeschoven; Giedo van der Garde, Petrov, Karthikeyan, Clos en dan komen de twee nieuwste F1-werklozen erbij; Buemi en Alguersuari.

De laatste lijkt niet haalbaar, zo zegt Perez-Sala. Maar wie weet duikt er een vermogende liefhebber op of een Spaans bedrijf dat zich door de filosofie van HRT aangesproken voelt.