De spanning was te snijden vorige zondag in zowel de cockpit als op de Lotus pitmuur. Het team zag dat hun man Romain Grosjean 2 seconden per ronde sneller was dan Räikkönen, die op dat moment de laatste podiumplek in handen had. De Fin had problemen met zijn remmen en zijn banden waren ver aan het eind van hun Latijn. Omdat ook op dat moment Felipe Massa aan een remonte bezig was, wilde het team haar podiumplek veilig stellen, dit verliep echter niet zo vlot zoals Lotus gehoopt had.

Räikkönen verdigde zijn positie tegenover Grosjean wat ervoor zorgde dat de Fransman buiten de lijnen zijn teamgenoot voorbij ging. Door de slechte ervaring die Romain in Hongarije opliep, liet hij zijn teamgenoot onmiddellijk terug langs. Alan Pemane, de trackside operations director van Lotus kon het niet meer aanzien en sommeerde Kimi om onmiddelijk Grosjean voorbij te laten met sterk taalgebruik: Kimi, get out of the ******* way. Natuurlijk liet Kimi dat zich zomaar niet zeggen: Don’t shout at me ******

Teambaas Eric Boullier verontschuldigd zich nu over wat er gebeurd is: De radioboodschap had op een minder emotionele manier overgebracht kunnen worden. Er was veel spanning en ook veel mechanische problemen op dat moment, er vlogen woorden rond die niet door de beugel kunnen. Ik weet dat er veel mensen verbaasd waren en ik kan alleen maar mijn verontschuldigingen aanbieden in naam van het team, het zal niet meer gebeuren.

Toch lijkt het erop dat binnen het team van Boullier meer en meer wrevel komt. Permane liet zich in zowel Singapore als in Korea negatief uit over de Fin ondanks diens goede prestaties. Tegenover het Finse MTV3 verklaarde Kimi al, dat na zijn aankondiging om in 2014 weer voor Ferrari te gaan rijden er verscheidene personen binnen het team zich anders gedragen tegenover hem waaronder Permane.

De twee hadden ook nog in de paddock na de grand prix een verhitte discussie, je kan aan de lichaamstaal van de Fin zien dat hij ‘not amused‘ is, hij is immers nog altijd niet betaald en kan als hij wil gewoon beslissen om het seizoen niet af te maken.

De T-shirts zijn net zoals vorig jaar alweer klaar om aangekocht te worden.