Ross Brawn en Mercedes zetten aan het eind van dit seizoen een punt achter hun samenwerking. Beide partijen kunnen het niet eens worden over de toekomst van Brawn in het team uit Brackley, dat meldt de BBC.

Tijdens de Grand Prix van Japan maakte de 58-jarige Engelsman nog duidelijk volledig de baas te willen blijven over Mercedes GP. Mercedes denkt daar anders over en vinden één leidinggevende niet meer van deze tijd. Het team hoopte Brawn op een ander vlak in te kunnen zetten, maar ook die onderhandelingen zijn stuk gelopen.

Het Duitse merk contracteerde in de winter nog Paddy Lowe, die technisch opperhoofd was van McLaren. De bedoeling was om Lowe met onmiddellijke ingang Ross Brawn te vervangen als teambaas, die wisseling van de wacht ging uiteindelijk niet door. In 2014 zal de leiding worden overgegeven aan Toto Wolff en Paddy Lowe. Niki Lauda ondersteunt het duo in hun werk als teambazen.

Wat Ross Brawn nu wil gaan doen is onduidelijk. Geruchten gaan dat-ie mee wil helpen aan het nieuwe Honda-avontuur in de Formule 1, die plannen zijn volgens insiders onwaarschijnlijk. Ook werd er gespeculeerd over een eventueel vertrek naar McLaren, maar die switch is volledig uitgesloten.