Er lijkt maar geen einde te komen aan het gevecht tussen Robert Doornbos en Harry Muermans. Naar nu blijkt heeft Harry Muermans vlak voort kerst beslag laten leggen op de merknaam van Doornbos: Bobby D.. Muermans wil de merknaam laten veilen en via deze weg 1 miljoen ophalen die hij naar eigen zeggen tegoed heeft van de BV van Robert Doornbos.

Muermans was de geldschieter van Doornbos in de jaren dat hij Formule 1 reed. Dankzij de miljoenen van Muermans kon Doornbos rijden bij Jordan, Minardi, en Red Bull. Beide heren vechten nu al enkele jaren over deze miljoenen. Volgens Doornbos was het geld sponsoring, volgens Muermans een lening die nu terug betaald moet worden. Muermans eist op dit moment maar liefst 11 miljoen Euro van Doornbos, geld wat Doornbos niet heeft.

Muermans liet de BV van Robert Doornbos eerder dit jaar failliet verklaren, dit werd later weer ongedaan gemaakt door het gerechtshof in Den Haag. De hele zaak draait om de BV waarin Muermans zijn geld stortte en waarvan vervolgens de Formule 1 – teams waar Doornbos reed werden betaald. In de BV zit echter nog nauwelijks geld en omdat Doornbos al langere tijd niet rijdt zijn er ook nauwelijks inkomsten.

De rechtszaak zorgt voor onthutsende details, zo betaalde Muermans maar liefst 6,5 miljoen Euro om Doornbos in 2006 als testcoureur bij Red Bull onder te brengen (!). Muermans rondde deze deal eigenhandig, op het Red Bull hoofdkantoor in Oostenrijk af. Doornbos zou na de deal vol ongeloof hebben gevraagd of er voor 6,5 miljoen Euro geen racestoeltje beschikbaar was.

De rechter besloot eerder dat de deal tussen Doornbos en Muermans grotendeels bestond uit leningen. De 1 miljoen Euro die Muermans nu opeist werd eerder ook door de rechter toegewezen. Dit geld werd door Muermans gestort in de BV van Doornbos maar werd vervolgens door de coureur en zijn management niet voor race-activiteiten gebruikt.

Doornbos besloot enkele maanden terug in hoger beroep te gaan. Doornbos heeft op de laatste rechtszitting van dit hoger beroep, die rommelig verliep en waar door beide partijen fiks werd uitgehaald, laten weten met Muermans in gesprek te gaan om mogelijk te kunnen schikken. Volgens Muermans is hiervan tot op heden nog niets terecht gekomen. In zakenblad Quote reageert Doornbos als volgt:
Ik zie het zo: we kunnen nu zonder problemen uit elkaar gaan en uit elkaars leven verdwijnen. Ik wil de zaak wel schikken, maar dan moet men niet vergeten dat mijn naamschade ook in geld is uit te drukken. Het racen is mij gewoon onmogelijk gemaakt. Voorlopig heb ik geld genoeg om de advocaten te betalen, maar men moet zich beseffen dat aan het eind van de rit geen pot met goud staat

Muermans komt ook aan het woord:
Ondanks dat Doornbos heeft aangegeven om met Muermans in gesprek te gaan en dit niet is nagekomen, is er beslag gelegd op de merkrechten van Doornbos met het oogpunt tot veilen in februari

Overigens gaat het met het bedrijf van Muermans ook niet goed, zijn vastgoedbedrijf dat in Limburg gevestigd is kent momenteel zware tijden.

De rechtszaak tussen Doornbos en Muermans loopt nog altijd, word dus ongetwijfeld vervolgd!

By peter