Volgens diverse bronnen uit Rusland rijdt Vitaly Petrov volgend jaar opnieuw voor Caterham.Dit zou slecht nieuws zijn voor Giedo van der Garde. Met Petrov zou Caterham volgend jaar zijn rijdersbezetting rond hebben.

De bal ligt nu bij Caterham, zo vertelde de excentrieke manager van Petrov, Oksana Kosachenko, eerder deze week. Ons voorstel ligt bij Caterham, het is nu aan hen om een beslissing te nemen. Er zijn 6 kandidaten, Vitaly hoort daarbij. Ik denk zelf dat de 12e plek van Vitaly in Brazilië ervoor gezorgd heeft dat we kunnen we blijven waar we nu zijn.

Zoals wij eerder meldden mengt ook Ecclestone zich in de keuze van Caterham. Ecclestone wil in 2013 graag een Russische coureur op de grid hebben met het oog op de eerste Russiche Grand-Prix in 2014. Deze Grand-Prix leek op losse schroeven te staan met komst van de olympische spelen maar de Russen gaan voortvarend te werk, de bouw van het nieuwe circuit in Socchi ligt voor op schema.

Ook Charles Pic, al bevestigd door Caterham, dankt zijn stoeltje mede aan de politiek. Dankzij Pic, een Fransman, krijgt Caterham van Renault een fikse korting op haar rekening voor de motoren. Daarnaast is de Franse teambaas van Caterham, Cyril Abiteboul, ook gecharmeerd van een landgenoot.

De manager van Van der Garde, Jan Paul ten Hoopen, laat weten dat er nog niets beslist is en er nog kansen zijn. Caterham liet al weten dat haar keuze snel te willen maken, vraag is of het team er nu voor kiest om langer af te wachten om de druk op Petrov en Van der Garde verder op te voeren. Mogelijk komt een van deze kanten dan met nog meer sponsorgeld over de brug.

Overigens is er ook bij Force India nog een stoeltje vrij, hier zijn Adrian Sutil, Bruno Senna, en Jules Bianchi nadrukkelijk in beeld.

By peter