Bandenleverancier Pirelli denkt dat de meeste teams voor een eenstopstrategie zullen opteren bij de Russische Grote Prijs. Het Sochi Autodrom in het Olympisch Park is relatief weinig veeleisend voor de banden.

Pirelli kiest voor de ultrazachte (zeven setjes per rijder), superzachte (vier setjes) en zachte banden (twee setjes) als compounds voor de vierde GP van Rusland. Ik ben benieuwd naar het bandenmanagement van de teams na de twee testdagen in Bahrein. Zeker omdat het de eerste keer is dat we de ultrasofts meenemen naar Rusland, zegt Pirelli’s racing manager Mario Isola.

Nog een factor om rekening te houden is de vrij lage temperatuur in Sochi. Hoewel, zondag zou het kwik in zonnig weer toch boven 20°C graden stijgen, terwijl het er vandaag amper 10°C is. In China was het echter niet veel warmer dan het tijdens de race in Rusland zal zijn, dus de teams weten wel wat hun te wachten staat. Al durft het weer aan de rand van de Zwarte Zee wel vaker snel om te slaan.

Ook vorig jaar was de eenstopstrategie al erg populair. Felipe Massa, die verdienstelijk vijfde finishte, was de enige piloot in de top tien die twee keer de pits opzocht. Aangezien de banden nu nog langer meegaan dan een jaar geleden zullen de rijders wellicht wat minder bezig moeten zijn met de degradatie van hun banden en dus wat agressiever kunnen racen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!