Eigenlijk zou Felipe Massa (São Paulo, 25 april 1981) er niet bij moeten zijn. De Braziliaan kwam niet voor in de toekomstplannen van Williams, dat met de komst van Lance Stroll nieuwe wegen wilde inslaan.

Maar na de laatste Grand Prix van 2016 zag de wereld er opeens heel anders uit: Nico Rosberg kondigde zijn pensioen aan, en meteen werd er aan voormalig teamgenoot Valtteri Bottas getrokken door de regerend kampioen.

En zo knoopte Felipe Massa er nog een jaartje vast aan zijn Formule 1-loopbaan, wat een onstuimig begin kende bij het team van Peter Sauber in 2002. Te onstuimig, dus werd Felipe tijdelijk geparkeerd als testrijder bij Ferrari.

Massa brak definitief door, toen hij in 2006 de tweede rijder werd bij Ferrari, naast Michael Schumacher. Hij verving er Rubens Barrichello, die naar Honda F1 was vertrokken. Tijdens de eerste Grote Prijs van het seizoen in Bahrein kwalificeerde hij zich meteen op de eerste startrij.
Tijdens de Grand Prix van Europa stond hij met een derde plaats voor het eerst op het podium.

In 2008 was Felipe wereldkampioen voor enkele seconden. Rivaal Hamilton wist in de laatste meters Timo Glock in zijn glijende Toyota te passeren en voor het eerst het WK te winnen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!