De geruchtenmolen draait in een Formule 1 seizoen altijd op volle toeren. Ook als het gaat over beschikbare stoeltjes is een scoop of gerucht nooit niet ver weg. Dit keer is Fernando Alonso slachtoffer van het gefluister onder journalisten. Geen vreemd gegeven gezien de crisis waarin zijn McLaren team in terecht is gekomen.

Een switch naar Renault voor 2018 zou een mogelijke optie zijn voor de Spanjaard die al eerder al twee stints bij het Franse merk afwerkte in de periodes 2002-2006 en 2007-2009. Renault zou dan met Hulkenberg en Alonso een meer dan degelijk duo in dienst hebben. De interesse van Renault kon redactielid Franky Rein op 16 april al reeds bevestigen.

Ondertussen zijn we enkele dagen verder en vindt men het bij Renault tijd om toch enige nuance te plaatsen bij haar vermeende pogingen om de voormalig wereldkampioen binnen te halen. Cyril Abiteboul wilt de Spanjaard geen gekke beloftes doen die het merk niet kan waarmaken. Als Alonso overkomt zal hij moeten intekenen op een project voor de lange duur. Laat dat nou net een heikel punt zijn voor Alonso. Hij wordt immers op 28 juli al zesendertig en zal dus meer geneigd zijn om een project dat al op punt staat zijn diensten aan te bieden.

Ik ben niet hier om met iemand een eenmalige staatsgreep te plegen. In het verleden leef ik niet meer. Ik ben in de Formule 1 beginnen te werken toen Flavio en Fernando nog samenwerkten hier in Enstone. Dat is een periode die bepaalde emotionele waarde heeft voor ons allemaal. Ondertussen zijn de omstandigheden echter wel gewijzigd. Wij hebben een duo nodig die de juiste is voor onze toekomst.

Ik denk niet dat we volgend jaar al in de mogelijkheid zijn om te strijden voor het kampioenschap. Wij hebben dus een coureur nodig die ons kan steunen in ons ultiem gevecht voor de titel, maar ook bereidt is om te wachten totdat die tijd daar is.

Abiteboul wil zich niet uitlaten over de plannen voor 2018, maar ijzersterke coureurs zouden wel essentieel zijn om Renault terug naar de top te brengen.

Een coureur die je van groep twee naar groep een brengt bestaat niet, zoveel is zeker, maar wanneer je in groep een zit met stabiele reglementen telt elk detail. Ik denk dat we naar een coureurformule gaan bij Renault in plaats van een team/auto formule. Als je naar onze ontwikkeling kijkt dan zullen we hopelijk binnen twee jaar in die eerste groep van teams zitten. Op dat moment zal het van groot belang zijn een coureur te hebben die in staat is om de laatste bijdrage te leveren, namelijk: Winnen. Begrijp ons wel niet verkeerd. Wij gaan geen gekke beloftes doen want we kennen onze situatie en geven onszelf de nodige tijd om te groeien.

Alonso zou overeengekomen zijn met McLaren om nog met geen ander team een overeenkomst te tekenen tot de zomer, dan zullen beide partijen rond de tafel gaan zitten. Ook Renault wilt nog wachten om haar huidige coureurs te kunnen evalueren.

We moeten eerlijk zijn tegenover onze huidige line-up. Eerste moeten we zien hoe zij presteren in de komende races. Het seizoen is nog maar enkele races oud en ik wil nog geen enkele coureur afschrijven. Met Nico hebben we al duidelijk afspraken over ons project over de lange termijn en waar we naartoe willen gaan. We zijn zeer transparant geweest over onze situatie voor dit seizoen , maar ook wat we gaan doen om in een betere situatie te zitten de komende jaren.

Ongetwijfeld is hier het laatste nog niet over gezegd. Alonso zal nog lange tijd de koppen van menig F1 media toppen, maar waar de Spanjaard in 2018 rijdt, daar hebben we allemaal maar het raden naar.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!