Vandaag moest het zijn dag worden. Bas Leinders zou voor het eerst plaats nemen in een Formule 1 wagen. Het plaatsnemen lukte dan nog wel, maar het rijden van een rondje op Circuit de Catalunya mislukte totaal. Al in zijn eerste rondje schoof de Belg van de baan en beschadigde de wagen.

Leinders had tot dan toe pas zes bochten afgelegd. Waarschijnlijk was hij te gretig en wilde hij teveel laten zien nog voordat zijn banden volledig opgewarmd waren.

Waarschijnlijk had hij zich wel een ander debuut in de F1 voorgesteld. Gelukkig voor hem was hij niet de enige die zo’n foutje maakte, ook gisteren werd er al een Jordan afgeschreven, toen door de jonge Duitser Timo Glock.

Eddie Jordan over Glock:

“Voor Timo was het de eerste keer in een Formule 1 wagen. Hij reed vijftig rondjes op een Grand Prix circuit en de snelheid waarmee hij dat deed was indrukwekkend. Als hij dat weet uit te bouwen kan hij nog ver komen.”

De crash van Leinders doet zijn kansen op het derde stoeltje van Jordan, waarmee hij op de vrijdag zou kunnen testen, geen goed. Inmiddels is Bas echter alweer de baan opgegaan. Dit keer kwam hij verder dan de eerste ronde.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter