Alle teambazen staan achter de FIA in de strijd tegen een nieuw aanhoudingsbevel van de Europese Unie. Het bevel maakt het mogelijk de teambaas op te pakken, en zonder kans op borg vast te houden. Indien nodig kan hij ook nog uitgeleverd worden aan andere landen.
Het nieuwe Europese Aanhoudingsbevel werd ondertekend door Belgi�, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Frankrijk, Duitsland en Itali� volgen waarschijnlijk in Maart.

“De wet zorgt voor een nieuwe situatie, en mensen die met motor racen bezig zijn, zullen moeten nadenken of ze het risico van in Europa te racen wel kunnen nemen.”

Zei Eddie Jordan.

Martin Whitmarsh van McLaren vertelt dat de wet vooral bedoeld is voor misdrijven als terrorisme, drugshandel en witwas praktijken. Maar hij sluit niet uit dat de wet gebruikt kan worden in geval van een dodelijk ongeval.

Mosley staat helemaal achter de beslissing van de teams om niet te racen.

“Door het nieuwe arrestatiebevel kan een lokale magistraat iedereen aanhouden die ook maar iets te maken had met een crash, zonder kans op borg. Zonder de nodige garanties dat deze procedure niet tegen hun gebruikt kan worden, zullen de teams niet racen. Ze kunnen het risico niet nemen.”

Zei Mosley tegen de BBC.

Renault en Ferrari hadden geen commentaar, Peter Sauber is dankbaar voor de de steun van Max Mosley om de teams te beschermen van zulke “drastische maatregels”.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter