Christian Klien zit voorlopig nog op rozen. Zowel David Pitchforth – Algemeen directeur van Jaguar Racing – als Tony Purnell – CEO van de Premier Preformance Division – zingen voluit hun lof over Oostenrijker. Volgens de twee heeft hij alles wat een goed F1 piloot nodig heeft.

Klien heeft op alle vlakken een goede indruk nagelaten bij Purnell

“Christian moet er staan aan het eind van de race, en enkele punten halen. Hij heeft nog veel werk voor de boeg, maar elke nieuwe rijder moet zich daar doorslaan. Tot nu toe heeft hij onze verwachtingen al overtroffen, hij werkt perfect samen met het team en de ingenieurs en z’n snelheid zit ook al goed.”

“Hij is tot nu toe slechts 2 keer van de baan gegaan, en dat kwam doordat het team hem en het materiaal pushte. Na 4000km heeft hij zelf nog geen enkele fout begaan.”

Purnell ging kijken naar de tests in Valencia en hield z’n beschermeling in de gaten, volgens de topman kan de Oostenrijker onder druk perfect rijden. Z’n rijstijl mag dan wel wat conservatief zijn, hij behoudt z’n kalmte en controle.

Benieuwd of Klien halfweg het seizoen nog hetzelfde vertrouwen geniet…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter