De dreiging van een mogelijke boycott van Europese Grand Prix’ maakt niet veel indruk op de Europese Commissie. De teams weigeren te racen zolang ze zonder kans op borg kunnen worden aangehouden na een dodelijk ongeval.

“Meneer Mosley staat niet boven de wet, en het Europese aanhoudingsbevel is van toepassing op alle burgers.
Het debat is al een tijdje afgerond, en het is technisch onmogelijk om het te heropenen. De teams zijn te laat wakker geworden, en mochten ze toch vroeger hun bezorgdheid hebben geuit, zie ik niet in waarom we geen vertrouwen kunnen hebben in het gerecht.”

Aldus een woordvoerder van de Europese Commissie.

Mocht er een dodelijk ongeval plaatsvinden kan een magistraat iedereen die ook maar iets te maken heeft met de wagen arresteren, zonder kans op borg. Laat ons hopen dat het nooit tot een dodelijk ongeval komt, maar het Europese aanhoudingsbevel kan ervoor zorgen dat het hele team achter de tralies moet.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter