Sergey Sirotkin kende een zeer kort debuut in Melbourne. De Williams coureur kwam na vier rondes langs de kant van het circuit te staan met terminale remproblemen. Volgens Sirotkin is bekend wat precies het probleem was…een boterhamzakje.

Volgens Sirotkin is het boterhamzakje in de remleiding rechtsachter beland. Het zakje veroorzaakte oververhitting waardoor de Williams met sterk verminderde remkracht rechtdoor schoot. Sirotkin spreekt van geluk dat er geen muur stond op dat punt en dat de Williams geen schade opliep. Technisch directeur Paddy Lowe geeft aan dat er inderdaad verbrandde delen in de remleiding gevonden zijn dat lijkt op plastic, maar dat niet met zekerheid gezegd kan worden dat dit de reden van het uitvallen is.

Het debuut van Sirotkin duurde dus korter dan hij gehoopt had. De Rus mist nu belangrijke circuitervaring, en dat is net iets dat hij goed kan gebruiken in de Formule 1.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!