Max Verstappen kende een moeilijke race in Australië. De Nederlander verloor bij de start een plek aan Kevin Magnussen en spinde een aantal ronden later in de eerste bocht. Verstappen kwam niet verder dan de zesde positie, maar is toch blij met de behaalde punten.

Ik had een prima start, maar ik zat voor de eerste bocht op de verkeerde plek. Hierdoor verloor ik de vierde positie. In de vierde of vijfde ronde liep de wagen wat schade op. We hebben nog geen idee hoe dit veroorzaakt werd. Laat Verstappen weten in het persbericht van Red Bull Racing.

Door het probleem was er onbalans in de bochten, waardoor ik spinde in de eerste bocht. Gelukkig verloor ik niet veel plekken en kon ik tot het eind strijden om de punten. In vrije lucht was de pace ook goed. Het is hier moeilijk inhalen als je binnen een seconde van je voorganger zit. Gezien de omstandigheden zijn we blij dat we de punten gescoord hebben. Vooruitkijkend denk ik dat als we een goede kwalificatie en een goede start hebben dat we competitief moeten kunnen zijn.

Verstappen kon in zijn jacht op de vijfde positie Fernando Alonso niet verschalken. Met de zesde plaats neemt Verstappen acht punten mee uit Australië.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.