Oud wereldkampioen Damon Hill heeft zich zeer kritisch uitgelaten over Mercedes en Ferrari. Er gaan geruchten dat beide teams bezig zijn om een concurrerend kampioenschap op te zetten omdat men het niet eens is met de koers die Liberty Media in de toekomst wil varen. Volgens Hill moeten de teams dat vooral doen, en graag zo snel mogelijk.

Hoe eerder Mercedes en Ferrari opstappen hoe beter als je het mij vraagt. Deze grote bedrijven verpesten de sport. Ze willen niet meedoen, maar ze willen alles voor zichzelf, altijd. De FIA heeft de grip op de Formule 1 verloren. Spuwde Hill zijn frustratie op Twitter.

Omdat de wereldkampioen van 1996 Mercedes en Ferrari getagd had op het medium was Mercedes er als de kippen bij om te reageren: We kunnen ons niet herinneren dat je klaagde toen jij al die races won met het beste Renault materiaal, Damon.

Daarmee was de nieuwgeboren ‘rel’ niet afgedaan, Hill deed er nog even een (sarcastisch) schepje bovenop: Ik reed voor Williams, die walgelijke garagisten, weten jullie nog? En daarnaast moest ik me schamen dat ik zoveel won. De bijzondere woordenwisseling op Twitter lijkt daarmee gestaakt.

Het is overigens niet de eerste keer dat teams dreigen om een rivaliserend kampioenschap op te zetten. In 2009 wilden voor het laatst een aantal teams nog de Formule 1 verlaten en hun heil elders zoeken. Het verleden leert echter dat dergelijke dreigingen van teams vooral zijn om druk uit te oefen op de FIA of de organisator van de sport.

 

 

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!