Nu Webber zijn contract heeft verlengd, is de rijdersmarkt een stukje vaster komen te zitten. Experts en kenners verwachten dat er niet veel zal veranderen, behoudens extreme gevallen [Want dit is immer de F1]!

Wie maken er kans op een Formule 1-zitje in 2013?

Red Bull Racing
Sebastian Vettel – bevestigd
Mark Webber – bevestigd

McLaren
Jenson Button – bevestigd
Lewis Hamilton – nog niet bevestigd

Lewis Hamilton wordt in de Britse media gelinkt aan Lotus. Maar voor wie? Lotus-eigenaar Gerard Lopez spreekt van een ideale mix met zijn huidige rijdersduo.

Mercedes? Maar dan alleen als Michael Schumacher zelf de knoop doorhakt en stopt. Mercedes zal misschien niet zo snel uit eigen beweging Schumacher aan de kant zetten.

Een stap naar Ferrari lijkt onlogisch gezien het verleden met Fernando Alonso bij McLaren in 2007. De kans is dus groter dat Hamilton bij McLaren. Dan moet hij wel genoegen nemen met minder salaris.

Ferrari
Fernando Alonso – bevestigd
Felipe Massa – nog niet bevestigd

Felipe Massa zat een lange tijd op de wip, maar zijn recente vorm lijkt voldoende te zijn voor een contractverlenging. Massa’s gedroomde vervanger, Mark Webber, tekende dinsdag voor een jaar bij bij Red Bull.

Mercedes
Michael Schumacher – nog niet bevestigd
Nico Rosberg – bevestigd

Blijft hij of stopt hij? De Formule 1-paddock wacht in spanning af welk besluit Michael Schumacher binnen niet al te lange tijd zal nemen. De Duitser zou graag willen oogsten wat hij de voorbije jaren heeft gezaaid. Dus hij blijft bij Mercedes.

Lotus F1
Kimi Raikkonen – bevestigd
Romain Grosjean – nog niet bevestigd

Lotus-eigenaar Gerard Lopez spreekt van een ideale mix, dus de kans is groot dat Romain Grosjean blijft bij de renstal.

Sahara Force India
Paul di Resta – nog niet bevestigd
Nico Hülkenberg – nog niet bevestigd

Paul di Resta wordt gezien als opvolger van Michael Schumacher bij Mercedes, maar de Schot is afhankelijk van wat ‘Schumi’ beslist. Een eventuele overstap is niet onlogisch. Di Resta werd DTM-kampioen met Mercedes. Nico Hülkenberg zou ook interessant kunnen zijn voor Mercedes of misschien wel Ferrari, maar dan moet hij wel regelmatiger zijn teamgenoot verslaan.

Sauber
Kamui Kobayashi – nog niet bevestigd
Sergio Perez – nog niet bevestigd

Sergio Perez werd na zijn race in Maleisië vaak in verband gebracht met Ferrari, maar de laatste weken is het wat stil rond de Mexicaan. Perez heeft zeker talent, en maakt deel uit van de Ferrari Academy, maar is niet zo constant in zijn uitslagen. Mogelijk blijft Perez bij Sauber om verder te rijpen. De positie van Kamui Kobayashi schijnt wankel te zijn. Sauber zou graag Heikki Kovalainen willen inlijven. De Fin heeft ook meer ervaring dan Kobayashi, die toch te ver achterblijft bij Perez.

Scuderia Toro Rosso
Daniël Ricciardo – nog niet bevestigd
Jean-Eric Vergne – nog niet bevestigd

Beide rijders hebben zich niet kunnen onderscheiden, maar het feit dat het team veel geduld had met Sebastien Buemi en Jaime Alguersuari betekent dat Daniël Ricciardo en Jean-Eric Vergne ook volgend seizoen voor Toro Rosso zullen rijden. Ook omdat er zich nog geen Red Bull-opvolger aandient.

Williams
Pastor Maldonado – bevestigd
Bruno Senna – nog niet bevestigd

Bruno Senna zit op de wip. Het-neefje-van valt tegen en zal ondanks zijn rijk gevulde sponsorzak het veld moeten ruimen voor Valtteri Bottas. Williams stoomt de Fin al klaar voor het grote werk door hem tijdens de trainingen te laten rijden.

Caterham F1
Heikki Kovalainen – nog niet bevestigd
Vitaly Petrov – nog niet bevestigd

Heikki Kovalainen wordt begeerd door Sauber, maar kan ook prima opschieten met Caterham-eigenaar Tony Fernandes. De Fin zou dus ook zo maar kunnen blijven bij het team net als Vitaly Petrov, die natuurlijk een flinke zak sponsorgeld meeneemt.

HRT F1
Pedro de la Rosa – bevestigd
Narain Karthikeyan – nog niet bevestigd

Narain Karthikeyan lijkt volgend seizoen het veld te moeten ruimen voor Dani Clos. De Indiër schijnt alweer sponsorproblemen te hebben en de Spaanse Clos is testrijder bij het team en komt in actie tijdens de vrije trainingen.

Marussia F1
Timo Glock – bevestigd
Charles Pic – nog niet bevestigd

Charles Pic lijkt hetzelfde lot beschoren als Lucas di Grassi en Jerome d’Ambrosio. Na een jaar Marussia is het over en sluiten. Wie Pic op zal volgen? Een andere coureur uit de GP2 [Giedo van der Garde?] met een grote zak met geld.

Meepraten over Silly Season? Meld je gratis aan op onze forum en doe mee met de discussie’s!