Op het circuit van Silverstone beginnen vandaag drie teams aan een tweedaagse rookietest. HRT geeft de Chinees Ma Qing Hua de kans om zijn eerste ervaringen in de Formule 1. Williams laat reservecoureur Valtteri Bottas (nog) meer ervaring opdoen in de FW34 en Marussia geeft GP2-rijders Max Chilton en Rio Haryanto de gelegenheid om meters te maken in een Formule 1 auto.

Deze drie teams gaven de voorkeur aan een test in Engeland boven een test in Abu Dhabi later in het seizoen. Er wordt op vandaag en morgen over vermoedelijk in twee verschillende configuraties van Silverstone gereden.

Nu komen de rookies in actie op het Grand Prix Circuit, waarop afgelopen weekend ook de Britse Grand Prix werd verreden. Vrijdag maken de teams gebruik van het International Circuit, het zuidelijke deel van de baan. Hierbij rijden de coureurs vanuit The Loop naar Chapel, in plaats van dat ze richting Wellington Straight afbuigen.

Bottas en Ma Qing Hua rijden twee volledige dagen. Bij Marussia zit Chilton, die vorig jaar nog voor Force India in actie kwam tijdens de rookietest, op donderdagochtend en vrijdagmiddag in de auto, Haryanto rijdt op donderdagmiddag en morgenochtend.