Zondag verliep het niet echt goed voor Bruno Junqueira. Na een botsing met AJ Foyt IV tijdens de beroemde 500mijl van Indianapolis spinde de Braziliaan in de muur en liep daarbij een hersenschuddig en twee gebroken ruggenwervels op. Maandag werd hij geopereerd, maar daardoor moet hij wellicht meer dan ��n race in het Champ Car World Series-kampioenschap missen. Jammer, Junqueira stond net met ��n punt voorsprong aan de leiding in het kampioenschap. De Baskische coureur Oriol Servia zal zijn plaats innemen in het Newman/Haas Racing Team.

“We hebben Oriol opgemerkt tijdens de voorbije CART-races, “ verteld Carl Haas, mede-eigenaar samen met Paul Newman. “We zijn er zeker van dat Oriol erg competitief zal zijn dit weekend, ondanks de weinige voorbereidingen dat we met hem hebben kunnen treffen. Oriol werd tweede in Mexico en we geloven erin dat hij ook hier in Milwaukee een goed resultaat zal neerzetten.”

“Dit is een geweldige mogelijkheid om in de PacifiCare-wagen te stappen die momenteel het kampioenschap leidt, “ verteld Oriol Servia. “Ik ben erg blij dat het Newmaan/Haas Team aan mij dacht. Bruno is mijn vriend en ik voelde met hem moee toen hij crashtte. Maar hij zal snel genezen en dan kunnen we weer samen gaan trainen.”

Oriol Servia, intussen 30 jaar, heeft er intussen al 87 races opzitten in het CART-kampioenschap en het is zijn zesde team in evenveel seizoenen. Zijn beste resultaat bedraagd een tweede plaats (Milwaukke en Montr�al 2003 en Monterrey 2005) en in Montr�al en Denver in 2003 wist hij van de tweede plek te starten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter