In een interview met Autosport bespreekt Force India coureur Sergio Pérez zijn jaar bij Formule 1 gigant McLaren. De Mexicaan werd na twee uitstekende jaren bij Sauber als onderdeel van het Ferrari jeugdprogramma verrassend opgepikt door diens historische concurrent McLaren.

Maar zijn eerste en laatste seizoen bij het team liep niet zoals verwacht, McLaren ging door een dal waar ze de dag van vandaag nog steeds niet zijn uit gekropen, Pérez mocht meteen zijn biezen pakken en werd door WSR 3.5 kampioen Kevin Magnussen vervangen.

De Mexicaan vond zijn heil bij de Brits-Indiaase formatie van Vijay Mallya en het doet de 24-jarige goed dat Force India het op dit moment beter doet dan zijn oude werkgever McLaren, toch blijft hij in het gesprek met Autosport diplomatiek genoeg om McLaren niet te schofferen.

Op de vraag of McLaren hem onderschat heeft: Das een vraag voor hen. Ik ben blij hier bij Force India, ik voel me hier confortabel en ik ben ook gemotiveerd. Wanneer je een wagen hebt waarin je je potentieel weekend na weekend kunt tonen dan zit je op een ander niveau als coureur. Dat vond ik dus niet bij McLaren dankzij het slechte seizoen dat we gekend hebben, ik ben denk ik op het slechtst mogelijke moment gearriveerd.

Sterker zelfs Sergio geeft toe dat hij vorig jaar met een verkeerde attitude rondreed en neemt een deel van de schuld op zich: Ik heb toen niet gehandeld op de juiste manier doordat ik gefrustreerd was, een van de fouten die ik gemaakt heb was dat ik mezelf alsmaar meer opjaagde en gewoon niet het beste gemaakt heb van de situatie.

Toen ik naar Mclaren ging verwachte ik te gaan vechte voor de titel en ik was daar zeer hongerig voor, totdat ik me realiseerde dat ik slechter aan het presteren was dan bij Sauber. De auto was zo moeilijk te besturen in de eerste seizoenshelft, het was niet alleen een slechte auto, het was ook een inconsistente wagen. Het was moeilijk voor mij bij McLaren, dat heeft me veel pijn gedaan maar ik heb ervan geleerd en het zal een nuttige ervaring zijn voor mijn toekomstige carrière.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!