Het circuit van Interlagos is begonnen aan een intensief heroplevingsprogramma van maar liefst 80 miljoen Dollar dat klaar moet zijn voor de GP van 2015.

Dit jaar zal het ganse circuit al een nieuw laag tarmac krijgen en wordt de oude pit ingang vernieuwd omdat de oude te gevaarlijk was. Na de GP van dit jaar zal dan het oude pitscomplex worden vernietigd.

De teams klagen al enkele jaren dat het huidige complex veel te klein is, daarom zal er bij de bouw van het nieuwe pits gelet worden op de ruimte, de architect zal de hoogte in gaan met het gebouw, waardoor de teams grotere garages krijgen en er zal ook meer plaats zijn achter de pits.

Initieel was het idee om het pitscomplex te verplaatsen naar de andere kant van het cirucit maar na een doordachtere studie hebben we dat laten vallen. Uit die studie bleek dat sommige definiërende kenmerken van de klassieke lay-out zo verloren zouden gaan. Aldus een persverantwoordelijke van Interlagos tegenover Autosport.

Interlagos heeft een contract tot 2020 en de lokale overheid zal het geld ophoesten om het verouderde circuit up-to-date te houden.