Enkele dagen geleden raakte bekend dat Luca Marmorini niet langer meer het hoofd was van de motorafdeling van Ferrari. Nu bericht de Italiaanse krant Corriere della Sera dat hij samen met enkele andere op straat gezette werknemers naar de motorafdeling van Renault vertrekt.

Renault kent een moeilijk jaar en word nu volgens geruchten door Red Bull gesponsord om een drastische herstructurering door te voeren. Recent werd de ontslagen teambaas Cyril Abiteboul van het Caterham F1 Team terug naar Viry-Châtillon (het hoofdkwartier van Renault Sport F1) gehaald om de plaats in te nemen van topman Jean-Michel Jalinier.

Als Renault de topman van Ferrari weet binnen te halen dan heeft het natuurlijk een extra factor in huis om terug te slaan naar de concurrentie.

Marmorini is ondertussen al bijna 24 jaar actief binnen de F1, in 1990 ging hij direct na het behalen van een doctoraat in de Mechanica aan de slag bij de Scuderia waar hij tot 1999 bleef. Hij zocht daarna andere oorden op en die vond hij bij Toyota die zich toen nog aan het voorbereiden waren op hun intrede in de koningsklasse. Hij bleef er hoofd van de motorafdeling totdat de autofabrikant er in 2009 ermee ophield, waarna hij terugkeerde naar het vertrouwde nest in Italië.

Wie weet bindt deze Italiaan binnenkort een vervolg op zijn ondertussen al mooie cv.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!