Volgens de Telegraaf staat Max Verstappen op de drempel van de Formule 1. Volgens de krant zou Helmut Marko Verstappen volgend jaar al in de Formule 1 willen laten debuteren bij Scuderia Toro Rosso. Marko zou het aanbod afgelopen weekend op de Red Bull Ring gedaan hebben.

Nadat Marko al in Monaco en op Hockenheim met Verstappen sprak vond er op de Red Bull Ring een nieuwe ontmoeting plaats. Jos Verstappen wil er niet alles over kwijt
Helmut Marko is een fan van Max en dat is voor ons alleen maar prettig. Als je zo’n kans krijgt, moet je die pakken. Ik geloof niet dat zeventien jaar te jong is. Zeker niet voor Max, die al heel volwassen is. Het is een goede situatie waar we in zitten, maar ook een lastige. Want wat is de juiste beslissing? En hoe vaak komt zo’n trein voorbij?

Over de geruchten laat Jos het volgende weten:
Ik hoor dat natuurlijk ook en het kan heel goed zijn dat Helmut Marko dit voor ogen heeft met Max, maar aan zo’n avontuur zitten altijd haken en ogen. We weten in ieder geval dat Red Bull graag wil, maar we hebben echt nog geen beslissing genomen.

Verstappen won dit jaar in zijn debuutjaar al 8 races in de Formule 3. Een directe overstap naar de Formule 1 op 17-jarige leeftijd zou een enorme stap zijn. In 2015 zou Verstappen op 17-jarige leeftijd zelfs de jongste coureur ooit worden in de Formule 1. Een alternatief zou de GP2 of de Formule Renault 3.5 zijn.

Wat denken jullie? Zou een Formule 1-debuut te snel komen voor Max? Bespreek het op ons forum!. Inmiddels het grootste en meest actieve van Nederland en België.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter