De Mexicaan Sergio Perez heeft in de nauwe straten van Monaco van zich doen laten spreken. Met een keurige derde plaats tijdens de Grand Prix van Monaco liet de Force India-coureur zien dat er zeker nog rekening gehouden moet worden met hem. Hiermee hoopt de voormalig McLaren-coureur een signaal te hebben afgegeven richting de topteams.

Na een succesvolle periode bij het Sauber F1 team maakte Perez voor het seizoen 2013 de overstap naar McLaren. De Mexicaan behaalde er echter niet veel punten, al was het niet enkel voor Perez toen een teleurstellend seizoen maar ook voor McLaren zelf.

Na amper één seizoen was de droom van rijden bij een topteam voorbij en werd Perez bij McLaren vervangen door Kevin Magnussen. Perez maakte de overstap naar Force India, waar hij ondertussen al drie podiumplaatsen behaalde. Voorlopig blijft het echter nog steeds wachten op een eventuele nieuwe overstap naar een topteam.

Ik hoop dat niet alleen deze podiumplaats de topteams overtuigt, ik hoop dat mijn resultaten van de voorbije jaren ook overtuigend zijn, aldus Sergio Perez.

Ik kende een erg moeilijke periode bij McLaren en het lijkt alsof dat hetgene is dat iedereen onthoudt van mijn tijd bij McLaren. Niemand herinnert zich mijn tijd bij Sauber, mijn tijd bij Force India. Mijn job doen, dat is het enige wat ik kan doen, net zoals ik ook als rijder kan blijven verbeteren.

Perez is naar eigen zeggen klaar voor een topteam.

Ik denk dat ik de voorbije jaren veel beter ben geworden. Ik ben op alle vlakken een meer complete rijder geworden, de kwalificatie, de racesnelheid, meer ervaring. Indien er zich ooit een opportuniteit voordoet dan zal ik er klaar voor zijn. Indien niet, dan kan ik alleen maar zo goed mogelijk mijn ding doen, besluit Perez.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!