Het nieuwste model van Aston Martin, de DB11

Max Verstappen, die 30 september achttien jaar werd en meteen zijn rijbewijs wist te halen, blijkt in zijn woonplaats Monaco een Aston Martin in de garage te hebben staan. Als we Max in iets anders dan zijn Formule 1 bolide zien rijden is het tot nu toe een Renault geweest. Hij reed daarmee vorig jaar een rondje met vader Jos en Olav Mol als passagiers bijvoorbeeld. Ook zagen wij hem met een Nederlandse televisiepresentator in een Volkswagen een rondje Zandvoort doen.

Naar nu blijkt is de achttienjarige jongeman in het gelukkige bezit van één van de mooiste auto’s ter wereld, zo blijkt uit een interview dat Max’ direct leidinggevende bij Red Bull Racing Christian Horner gaf aan GPupdate;

Q: Hoe moeilijk is het om de verwachtingen rondom die jongen te temperen?
Horner: Dat is een belangrijk deel van zijn ontwikkeling. Hij is nog steeds onervaren, jong en in een leerproces. Maar hij staat met beide benen op de grond. Zijn familie heeft dat goed gedaan; hij laat zijn hoofd niet op hol brengen.
Maar ja, gaat Christian Horner verder, hij is wel een grand prix-winnaar die in Monaco woont, een Aston Martin rijdt, een mooi horloge draagt… het is wel heel veel succes op zo’n jonge leeftijd. Maar ik denk dat het een voordeel is, dat zijn vader weet hoe deze wereld in elkaar steekt en zijn moeder net zo en die twee hebben er knap voor gezorgd dat Max evenwichtig is.

Nu Aston Martin’s logo op de neus van de Red Bull formule 1 bolides prijkt, is het kennelijk zo, dat Aston Martin de rijders van RBR een auto ter beschikking stelt. Autofabrikanten doen dat veel, bekende mensen in hun auto laten rijden om zo aan stille promotie te doen.

Wat ons betreft is het Verstappen van harte gegund om in welk type van het illustere Britse merk met zoveel prachtige (race)historie rond te rijden langs de Côte d’ Azure met de blonde haren van Mikaela al of niet wapperend in de wind.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!