Vorig jaar leek er sprake van een breuk, maar nu zijn Red Bull en Renault weer de beste vrienden. Het contract is inmiddels verlengd voor volgend jaar. Volgens Christian Horner heeft de kritiek en de druk van Red Bull Renault beter gemaakt.

Er was zeker sprake van de nodige spanning tussen Renault en ons, zo vertelt Horner in Autosport Ik denk echter dat die spanning in zekere zin heeft geholpen en eraan heeft bijgedragen dat er veranderingen zijn doorgevoerd die zich nu uitbetalen. Onze samenwerking verloopt nu echt weer goed. Het belangrijkste is dat Renault gereageerd heeft op onze kritiek en de druk die we op ze uitoefenden.

Volgens Horner heeft Renault veel gedaan om progressie te boeken:
Ze hebben de motorafdeling in Viry gereorganiseerd, consultants binnengehaald en op slimme wijze mensen bij hun rivalen weggekocht. De juiste mensen zitten nu ook weer op de juiste plek.

Overigens vindt Horner dat het nooit aan de mensen op het circuit heeft gelegen:
Die hebben hun werk altijd goed gedaan, de focus is nu ook op de fabriek terug. We zien nu dus ook stap-voor-stap vooruitgang met de motor. We staan er nu weer net zo voor als een paar jaar geleden. De relatie tussen Red Bull en Renault is weer erg gezond en onderling competitief.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter