Vijay Mallya in betere, veel betere tijden.

De nieuwssite AD.nl zegt uit verschillende Haagse bronnen te hebben vernomen, dat de Nederlandse Staat een bod heeft uitgebracht op het vliegtuig van Vijay Mallya, dat door de Indiase regering wordt geveild in verband met achterstallige betalingen op een krediet dat Mallya bij de Indiase staat heeft. Vijay Mallya is de mede-eigenaar van Team Sahara Force India F1 en de naamgever van de auto’s sinds de overname van Spyker F1.

Omdat de Nederlandse Staat de enige bieder bleek heeft de Indiase regering besloten de executieveiling uit te stellen.

Nederland lijkt volgens AD.nl’s bronnen verder af te zien van biedingen, omdat er juridische bezwaren zijn gerezen in de tussentijd en ook omdat er een risico is, dat de staat van onderhoud van Vijay’s speeltje voor onvoorziene kosten zou zorgen.

De Nederlandse regering is op zoek naar vervanging voor de PH-KBX , het huidige regeringsvliegtuig, dat steeds meer onderhoudskosten maakt en niet langer door KLM onderhouden en gevlogen kan worden (KLM leent de piloten uit) nu de hele vloot Fokker 70’s bij KLM Cityhopper vervangen gaat worden.

Dat men uitkeek naar een ander toestel werd bekend, nadat een vlieginstructeur uit de school klapte over de plannen van koning Willem Alexander om zich te laten omscholen tot piloot op een Boeing 737. Willem Alexander neemt iedere gelegenheid te baat om zijn vlieguren op de KBX te maken en wil dat in de toekomst blijven doen, ook als de Fokker de deur uit is.

Overigens is het toestel van Vijay Mallya een Airbus A319 met een mooie bar, 22 zetels en een slaapvertrek met badkamer.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!