Je bent slim en je bedenkt wat: dr. Fernando Smit uit Doetinchem bedacht voor zijn vrienden een leuke race-simulator waar je je console gewoon aan kunt ophangen.
Stoeltje, stuurtje, scherm, pedal box, en gaan met die banaan. Geschikt voor alle bekende consoles.

Jos Verstappen werd uitgenodigd eens een wetstijdje op een serie van die simulators te doen maar hij stuurde Max, die toen elf jaar was.

Max won de virtuele race en dus ook het setje met alles erop en eraan.

Hij rijdt er nog altijd heel veel uurtjes mee om circuits te leren kennen en te racen tegen bijvoorbeeld Atse Kerkhof, waarover wij eerder berichtten: http://www.gppits.net/nieuws/trainingsmaat_max_verstappen_bouwt_virtuele_racebaan/

De zesenveertigjarige ingenieur ontwikkelde de Playseat® vooral om zijn vrienden en familie een plezier te doen, maar het ding werd min of meer ondanks de bedenker een succes.

Quotenet interviewde de slimme Achterhoeker deze week en daaruit bleek, dat het inmiddels zo’n succes is, dat de slimmerik wel binnen is inmiddels.

Door dit alles heeft Smit Max ook aardig leren kennen en hij vertelt, dat Max nog altijd iedere seconde plezier heeft, ondanks de vele, vele uren die hij al maakte op de stoel.

Het succes, dat heus een spin-off van Max’ verhaal genoemd mag worden leidde onder andere tot deze anekdote:
Smit:Vorige week vroeg Nelson Piquet jr. of we er eentje konden leveren in Monaco, waar de renners zich voorbereidden. Hij zat met Ricciardo en Rosberg in een onderkomen. Hij zei, ‘ik wil dezelfde simulator als Max’. De helft van de coureurs heeft er inmiddels eentje thuis staan.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!