Ferrari-baas John Elkann heeft zich erin berust dat de problemen bij Ferrari niet op het korte termijn zullen worden opgelost.

Sterker, de Italianen verleggen hun aandacht naar de komende reglementaire wijzigingen voor de sport per seizoen 2022. Daarmee lijkt Ferrari volgend jaar al af te schrijven?

We moeten nu de basis leggen voor 2022, als de regels wijzigen, zo begint Elkann in gesprek met La Gazzetta Dello Sport.

De realiteit is dat we niet mee kunnen doen om de titel. Dat hebben we gezien op de grid en gaan we dit seizoen nog vaker zien, want we zijn niet competitief vanwege auto-ontwerpfouten

Elkann sprak bovendien zijn vertrouwen uit in teambaas Mattia Binotto, die onder vuur ligt na de eerste races. Hij heeft de karakteristieken en kwaliteiten om een winnende ploeg te formeren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!