Er waren al langer geruchten gaande rondom de situatie bij Racing Point. Maar vandaag is bekend gemaakt dat Sergio Perez ook na een tweede test positief is bevonden op Covid-19

De Formule 1 heeft een statement naar buiten gebracht en dus zal de Mexicaan niet kunnen deelnemen aan de Grand Prix van Silverstone aanstaande zondag.

Een dure grap voor Perez want de volgende Grand Prix is een week na de komende. Hoogstwaarschijnlijk zal Racing Point ook Sergio moeten missen voor die race welk tevens op Silverstone gehouden zal worden.

Toch benadrukt de FIA dat de besmetting van de de Mexicaan geen verdere gevolgen zou hebben op het Formule 1-seizoen.

In een statement op haar website laat de FIA het volgende weten: De procedures van de FIA en de Formule 1 hebben gezorgd voor een snelle beheersing van het incident, wat geen grotere impact zal hebben op evenement van dit weekend.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!