Zowel Michael Schumacher als Juan Pablo Montoya zijn vrijgesproken van enige verdenking. De race stewards hebben beslist geen van beide rijders te vervolgen voor hun acties met betrekking tot het vreemde race incident in de tunnel onder de safety car situatie.

Het incident deed zich voor achter de safety car toen Schumacher zijn remmen wou opwarmen door hevig te remmen. Montoya probeerde de Ferrari nog te ontwijken, maar toch kwam het tot een aanraking, waardoor de Duitser met zijn neus in de muur belandde. Hierdoor kwam er ook een abrupt einde aan de zegenrace van de regerende wereldkampioen, die met vijf opeenvolgende overwinningen in het begin van het seizoen het record van Nigel Mansell evenaart, maar niet overklast.

Montoya reageerde als volgt op dit incident:

“Michael remde hard om zijn remmen op de warmen en ik ging naar rechts om hem te ontwijken. Maar het gat verkleinde en we raakten elkaar.”

Schumachers visie op de feiten werd in een eerder bericht al verduidelijkt.

Na de race moesten beide kemphanen zich verantwoorden bij de stewards. Maar deze gaven na het verhoor en bekijken van de beelden en de telemetrie dus geen gevolg aan enige veroordeling.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter