Fernando Alonso wijst Ralf Schumacher de vinger, zowel letterlijk als figuurlijk, zoals we deze namiddag hebben mogen aanschouwen. Alonso schoof tijdens het dubbelen van de wagen van Ralf Schumacher in de tunnel tegen de vangrail, waardoor hij moest opgeven. Op het moment van dit tunnelincident reed hij in tweede positie.

“Ik hoop dat ze dit accident onderzoeken en zijn licentie voor drie of vier races afpakken. Racen met deze mensen is altijd moeilijk,” sprak de razende Spanjaard. “Het gebeurde met Takuma Sato in Bahrein en met mij in Imola en nu nog �ns.”

Naast deze aanmaningen aan het adres van de Duitser, beschuldigde hij Ralf ook van het negeren van blauwe vlaggen in de eerste zeven bochten en het opzettelijk accelereren tijdens het inhaalmanoeuvre.

 

“Hij vertraagde om me bij de ingang van de tunnel voorbij te laten, maar ging dan terug op het gas en duwde me naar de buitenkant van de bocht,” vervolgde Alonso. “En er is geen grip aan de buitenkant en ik verloor de controle over de wagen. Het is enorm frustrerend en kostte ons de een-twee overwinning.”

Echter Ralf zijn verhaal loopt helemaal anders. Hij treft naar eigen zeggen geen schuld.

“Hij (Alonso) reed gewoon over wat vuil. Spijtig, maar het was helemaal niet opzettelijk,” verklaarde de Duitser. “Het is ook niet waar dat ik blauwe vlaggen heb genegeerd. Ik kan zijn frustratie begrijpen, maar het is hij die te ver naar buiten ging en over het vuile gedeelte reed en zo in de muur smakte. Nogmaals, ik begrijp zijn woede, maar hij is een tamelijk onervaren F1-rijder en maakte een fout. Het is duidelijk dat hij de schuld in mijn schoenen wilt schuiven. Maar wacht gewoon een week en hij zal gekalmeerd zijn.”

Twee duidelijk tegenovergestelde visies op hetzelfde incident. Wie er juist gelijk heeft kunnen we niet zeggen. Of we ooit de ware toedracht zullen weten is eveneens een vraag. Misschien dat de telemetrie de hele zaak kan opklaren, misschien ook niet…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter