Ondanks zijn vroege opgave in de Grote Prijs van Bahrein, verdedigt Schumacher het inzetten van de nieuwe Ferrari, de F2005. Gezien de slabakkende seizoensstart van Ferrari, besloot het Italiaanse team om de nieuwe bolide al in Bahrein in te zetten, twee races vroeger dan gepland. Geen onverdeeld succes zo bleek. Het was overigens het eerste technisch defect aan Schumachers Ferrari in 3 jaar.

Hoewel de nieuwe wagen duidelijk sneller is dan zijn voorganger, is de betrouwbaarheid nog een heikel punt: Rubens Barrichello sukkelde met een kapotte versnellingsbak, terwijl Schumacher de race moest staken na een probleem met de transmissie. Alweer 0 punten, en ondertussen bedraagt de achterstand op Alonso al 34 punten.

Schumacher houdt de hoop echter levend: “Het was de beste beslissing die we konden nemen. Volgens mij nam ik wat vuil op door Alonso te volgen, wat de radiator misschien deed verstoppen. We hebben nu drie weken om te testen om ons extra vertrouwen te geven.”

“We zijn nog steeds sterk, geen paniek.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *