Nadat de jonge Spanjaard de GP van Bahrein gewonnen heeft, heeft hij gezegd dat hij geen schrik meer heeft van Ferrari en Michael Schumacher. Het zag er nochtans anders uit, want de eerste 10 ronden zat Schumacher vlak onder de achtervleugel van de Renault, tot hij in de 12e ronde moest opgeven als gevolg van hydraulisch probleem. Daarna reed Alonso op zijn eentje naar zijn 2e overwinning op rij.

Alonso“Ferrari is er met hun nieuwe wagen, en ze hebben bewezen dat ze opnieuw kunnen strijden voor de overwinning, zoals ze getoond hebben in de 2e kwalificatie en de beginfase van de race. Maar momenteel liggen we niet wakker van Ferrari. Onze grootste concurrent is Toyota, dus daar zitten we het meeste mee in ons hoofd.”

Michael Schumacher staat 12e in het kampioenschap met een magere 2 punten. Dat zijn er maar liefst 24 minder dan Alonso. In de stand van de constructeurs staat Ferrari 6e met 10 punten, ook al 26 punten minder dan Renault.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter