Michael Schumacher won de afgelopen 10 jaar 5 keer in de straten van Monaco. Aan wie anders kan je dan vragen stellen over de meest prestigieuze GP op de kalender?

“De GP van Monaco is altijd speciaal, de verwachtingen zijn er altijd een beetje hoger dan elders.”

“Monte Carlo is ver van gewoon, het is een klassieker en zelfs al lijkt het niet moeilijk het is het wel. Om fatsoenlijk door de smalle straatjes van de stad te vliegen moet je jezelf goed concentreren. Elke fout wordt bestraft. Je moet precies zijn, en je moet de wagen goed kunnen aanvoelen. Het is een zodanig moeilijk circuit dat het ongewoon is in de F1. Verkeersborden tellen enkel voor het gewone verkeer, dit alles maakt het moeilijk voor een rijder.”

“Zonder twijfel maken alle factoren deze race indrukwekkend en winnen heeft hier net iets meer.”

Het circuit werd voor de eerste keer in enkele jaren tijd ingrijpend veranderd, zoals u eerder al op F1pits.net kon lezen. De pitlane is breder geworden, en er werden nieuwe, ruimere pitboxen ge�nstalleerd. Schumacher is zeer tevreden over de nieuwigheden.

 

“Natuurlijk ben ik blij met een bredere pitlane, het is voor ons veel veiliger. En natuurlijk hebben de mecaniciens veel meer plek om te werken.”

Voorlopig kan Schumi een perfect rapport voorleggen, blijft hij wel gemotiveerd?

 

“Natuurlijk! We willen altijd winnen, en dit is zeker het geval voor Monaco. Ik hou van deze race omdat ze zo technisch veeleisend is. Net daarom stimuleert ze de rijders, wat de uitdaging nog groter maakt. Het is een prestigieuze uitdaging, en daar komt de stimulatie uit. Ik ben steeds gemotiveerd in Monaco, en dat is dit jaar niet anders.”

Volgende week speelt Monaco de finale van de Champions League, maar vanavond spelen de F1 rijders traditiegetrouw een voetbal match voor het goede doel tegen een all star team onder de deskundige leiding van Prins Albert van Monaco.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter