Frank Williams is altijd al een man geweest die weet wanneer hij moet spreken, en wanneer hij moet zwijgen. Als Williams iets zegt is hij daar zeker van. Het was dan ook een grote verrassing dat de teambaas tegen enkele journalisten uitpakte met het nieuws dat Sauber vanaf 2006 met BMW motoren zal rijden.

Er werd al een tijdje gespeculeerd dat Sauber weg wou van Ferrari motoren, maar er was nog niks concreets naar buiten gekomen. Het is zelfs zo dat BMW slechts enkele weken geleden voor het eerst gelinkt werd aan het Zwitserse team.

Williams had tot nu toe een exclusiviteitcontract met BMW, maar als Sauber mee motoren zou krijgen heeft Frank Williams daar geen problemen mee. Naar eigen zeggen blijft zijn team de primaire partner van de Duitse motorfabrikant.

Er is officieel nog altijd geen papier ondertekend, maar zoals eerder al gezegd is de reputatie van Frank Williams op dit vlak zo goed als vlekkeloos. Dit nieuws betekend wel dat Red Bull mag ophouden met dromen over BMW motoren…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter