Bandenproducent Bridgestone neemt de verantwoordelijkheid voor het schamele optreden van Ferrari in Maleisi� op zich.

Wereldkampioen Michael Schumacher kwam als zevende over de streep, en finishte niet in Australi�. Zijn teamgenoot Rubens Barrichello eindigde als tweede in Melbourne, maar viel uit in Maleisi�. Dat geeft Ferrari het totaal van 10 punten in de WK stand, t.o.v. 26 voor Renault. Schumacher staat 11e in de WK stand met slechts 2 punten.

Bridgestone faalt “De verantwoordelijkheid voor dit slechte resultaat ligt zonder twijfel bij onze banden, “ zei Hirohide Hamashima, de technisch directeur bij Bridgestone in Gazetto dello Sport.

“We hebben veel geleerd uit deze nederlaag en we staan klaar om terug te slaan. Het feit dat Alonso en Trulli enkele seconden per ronde sneller waren valt zeker niet te verklaren door een verschillende benzinehoeveelheid.

We rekenen er echter op dat we iets gevonden hebben dat ons opnieuw competitief maakt.”

Het seizoen is verre van verknoeid voor Ferrari, maar de eerste race met de F2005 wordt toch de maatstaf voor de rest van het seizoen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter