De laatste tijd is er veel kritiek op de manier van rijden van Sato. Te agressief, te veel fouten. Zo zien Michael Schumacher en Jarno Trulli de Japanner liever zo snel mogelijk vertrekken nadat ze in aanraking met hem gekomen zijn in Belgi� en Japan. Sato piekert er echter niet over om zijn rijstijl aan te passen.

“Het is natuurlijk beter om de situatie niet te verergeren, maar tegelijkertijd heb ik gewoon mijn normale agressie nodig voor de race. Anders krijgen we niet het gewenste resultaat. Dit is mijn laatste race voor BAR, dus ik wil goed presteren.”
Sato was het ook niet eens met zijn diskwalificatie tijdens zijn thuisrace: “Het was wrang, maar het is nou eenmaal niet anders. Verschillende mensen hebben verschillende visies. Ik heb mijn eigen kijk op de zaak en ik kan me er niet meer druk over maken.”

Sato wil zijn voorlopig laatste Formule 1 race goed afsluiten. Als dat maar goed gaat. In Japan wilde hij ook presteren en iedereen weet hoe dat afliep. De wedkantoren zullen zeker al weddenschappen hebben afgesloten over wie het volgende slachtoffer is van de Japanner…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter