Het is het bekende straatbeeld van Shanghai. Alles rijdt met een ware doodsverachting door elkaar. Toeterend en schreeuwend banen de Chinezen zich een weg door de stad.  Verkeersregels lijken niet te bestaan. Alleen de dapperste westerlingen durven een taxirit door de stad aan.

“Het is alsof ik in een videspelletje ben beland,” vind Jacques Villeneuve. Het is een grote hectiek hier in de straten. Overal verkeer en overal getoeter. Het kan soms nogal wat spanning geven om door de stad te moeten.”

Ook Mark Webber en Ho-Pin Tung moesten zich in het drukke verkeer begeven voor verschillende promotiewerkzaamheden. De Chinese Nederlander Ho-Pin Tung heeft nog altijd een goede band met Williams en is immens populair in China. Mensen staan uren te wachten voor zijn handtekening. Tung en Webber hoeven zich echter niet zelf in het verkeer te wagen, voor hen staat er een limousine klaar. Nu maar hopen dat de limousine beter door de crashtest is heen gekomen dan de Chinese Landwind…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter