Carlos Sainz Jr. is één van de namen die in verband gebracht werd met het vrijgekomen Mercedes stoeltje voor 2017. De Spanjaard geeft echter zelf aan voor 2017 de focus te leggen op Toro Rosso, maar in 2018 wel de overstap te willen maken naar een topteam.

Sainz heeft een contract bij Toro Rosso voor 2017, maar werd in verband gebracht met Mercedes om Nico Rosberg te vervangen. Hoewel Sainz er, zoals zoveel coureurs, wel over nagedacht heeft om Rosberg te vervangen, benadrukt de Toro Rosso coureur dat zijn focus bij Red Bull en Toro Rosso ligt.

Wie heeft er niet over nagedacht om Rosberg te vervangen? Maar ik heb de focus op Toro Rosso en wil een derde jaar hebben dat net zo goed, of beter, is dan 2016. Ik hoop dan in 2018 bij Red Bull terecht te kunnen, dat zou het mooiste zijn na drie jaar Toro Rosso. Als dat niet kan dan probeer ik elders wat deuren te openen. Reageerde Sainz op een evenement van een sponsor afgelopen maandag.

Carlos Sainz Jr. debuteerde in 2015 naast Max Verstappen bij Toro Rosso. Hoewel hij niet meer punten wist te scoren dan Verstappen, wist hij wel het kwalificatieduel te winnen van de Nederlander. In 2016 kreeg Sainz na vier wedstrijden Daniil Kvyat als teamgenoot. Sainz wist de Russische coureur zowel in punten als in kwalificatieduel te verslaan.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.