Het Franse Paul Ricard circuit lijkt een oplossing te hebben gevonden voor de ‘wintertest-discussie’ tussen Pirelli en de teams. Pirelli wil graag testen in Bahrein omdat het daar in de winter warmer is dan in Barcelona. De teams willen met het oog op de kosten in Europa blijven voor het testen.

De wintertests voor het seizoen 2017 vinden op verzoek van de teams plaats in Barcelona. Bandenleverancier Pirelli had liever gezien dat het testen in Bahrein plaatsvond. De temperatuur ligt in de oliestaat hoger en zo kan Pirelli accurate data verzamelen over de nieuwe banden, iets wat in Barcelona door de koudere temperaturen lastiger is.

De directeur van Paul Ricard, Stephane Clair, denkt de oplossing te hebben voor het probleem. Het circuit in Frankrijk wordt opnieuw geasfalteerd voor de grand prix in 2018, en men wil dan een verwarming aanbrengen in het asfalt. Zo kan men de baantemperatuur bepalen in de koude wintermaanden, en kunnen de teams en Pirelli testen onder ideale omstandigheden, in Europa.

Naast het organiseren van de Franse grand prix, wil Paul Ricard ook graag dienst doen als testcircuit voor de Formule 1 wintertests. Pirelli werkte in 2016 met Red Bull Racing, Mercedes en Ferrari al meerdere tests af op het circuit. Voor Pirelli is de Franse omloop vooral interessant omdat het al beschikt over een sprinklerinstallatie waarmee het circuit onder water gezet kan worden voor tests met regenbanden. Een verwarming-systeem zal dan voor Pirelli van harte welkom zijn.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.