Carlos Sainz is enkele kilogrammen gewicht verloren voor het nieuwe Formule 1-seizoen.

Aangenomen wordt dat de Formule 1-bolides dit jaar zwaarder zullen zijn. De side-impact van de cockpit is namelijk van de FIA verhoogd van 15 naar 50 Kilonewtons. Om door deze test te komen hebben de teams de cockpit versterkt.

Hoeveel kilogram Sainz heeft verloren wil hij niet precies zeggen, maar het is veel, aldus Sainz. Ik heb deze winter hard getraind met mijn trainer Mario Mola (een van de beste triatleten op de wereld red.) Hij heeft me ook veel geleerd over mijn voeding. Ik woon nu alleen, in Londen. Het is best een eenzaam leven. Alleen wat taxichauffeurs die van autosport houden herkennen me. Ik woon niet zoals een student op een campus en heb niet veel tijd om vrienden te maken in the City. Maar goed het is beter dan wonen in Milton Keyes toen ik 18 was, daar helemaal niets te beleven!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter