Bandenconstructeur Pirelli zegt dat het de vraag van Mercedes om hun winnende bolide ook in te zetten op de Pirelli-test in Paul-Ricard heeft afgewezen. Bij Pirelli zijn ze er van overtuigd dat genoeg data werd verzameld om door te nemen de komende weken.

De enige teams die uiteindelijk werden uitgenodigd voor de test waren Red Bull, Ferrari en McLaren. In totaal werden 639 ronden afgewerkt over de twee dagen. Elke dag werd vervroegd beëindigd omdat de doelstellingen van de bandenconstructeur zo snel werden gehaald.

Mario Isola van Pirelli verklaarde dat slechts drie teams werden uitgenodigd om zo de natte condities constanter te houden. Meer wagens zou alles te snel hebben doen opdrogen.

Isola was ook degene die bekendmaakte dat Mercedes hun W06 Hybrid ter beschikking stelde voor de test en verklaarde ook waarom Pirelli dit aanbod afwees.

We waren tevreden met het aantal wagens op de baan. Als we meerdere wagens hadden zouden we ze in shiften moeten hebben laten rijden om niet alles snel te laten opdrogen. Met tien wagens had het helemaal onmogelijk geweest.

Wanneer Mercedes wist dat we slechts drie wagens nodig hadden lieten ze de keuze aan ons, of we ze nodig hadden ja of nee. Uiteindelijk kozen we voor drie andere teams die meteen een grote wil toonden om te testen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!