Volgens technisch directeur James Key ligt Scuderia Toro Rosso met de bouw van de nieuwe auto voor 2016 op schema.

We liggen op schema, aldus Key in Autosprint. Onze grootste uitdaging is de switch naar de Ferrari-motor. Hiervoor hebben we aantal aanpassingen moeten maken om de motor in de bolide te laten passen. Vergeleken met Renault zijn niet alleen de afmetingen van de motor anders maar ook de elektronica en de koelingssystemen. Nu ik de karakteristieken van de Ferrari motor van 2015 ken weten we pas hoever we vorig jaar tekort kwamen op dit gebied. Dit was meer dan dat ik dacht.

We krijgen volgend jaar geen motorenupdates maar we de software kan wel verder ontwikkelt worden. Natuurlijk zal Ferrari alles op de 2016-motor zetten.

Ons doel is opnieuw de 5e plek. Hiervoor moeten de coureurs ook top presteren. Vorig jaar maakten ze nog wat fouten, dat mocht, het waren rookies. Dit jaar verwachten we meer. Ik verwacht niet dat we met Williams kunnen strijden. Force India is misschien wel mogelijk. Perez stond vorig jaar op het podium dus laten we kijken of wij dit ook kunnen. Aan de andere kant verwacht ik niet dat McLaren opnieuw zo’n slecht jaar zal hebben zoals in 2015. Dus 5e worden wordt zeker niet makkelijk.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter