Zojuist berichtte ik jullie dat Dr. Vijay Mallya [hier met Sahara CEO Roy op de foto] het mogelijk niet meer voor het zeggen heeft, binnen ‘zijn’ zakenimperium. Eerder verkocht Mallya ook al een belang in zijn Formule 1-team aan de investeringsmaatschappij Sahara. Dankzij deze transactie leek de toekomst van Force India voorlopig veilig te zijn gesteld.

Leek, want naar het schijnt zit ook Roy Sahara op hete kolen. Forbes India en Economic Times maken melding van ‘ondoorzichtig handelen‘ door CEO Subrata Roy Sahara.

Economische experts zijn verbaasd over het ‘drijfvermogen‘ van Sahara, ondanks fikse overheadkosten en investeringen die verkeerd uitpakten. Sahara India Financial Corporation werd meermaals geld geweigerd door de Bank of India. Maar Roy kreeg de boel telkens weer op de rails, tot de man zijn hand overspeelde door op te agressieve wijze obligaties te verkopen.

De Hoge Raad in India veroordeelde twee van Sahara’s bedrijven tot terugbetaling aan de investeerders binnen drie maanden met 15% rente. Bovendien mocht de investeerder geen nieuwe obligatie of aandelen uitgeven en moet er voor 2015 ruim 4 miljard dollar aan deposito’s worden terug betaald.

Leave a Reply

Your email address will not be published.