McLaren-teambaas Martin Whitmarsh sprak zich onlangs openlijk uit over het toegenomen aantal paydrivers, terwijl ook oud-coureur Timo Glock en Mercedes-rijder Lewis Hamilton zich kritisch hebben uitgelaten over het feit dat steeds meer teams voor betalende coureurs kiezen.

Monisha Kaltenborn van Sauber stoort zich aan deze discussie over paydrivers, aangezien het volgens haar niet meer dan normaal is dat coureurs tijdens hun autosportloopbaan financieel ondersteund worden.

In interview met Formula1.com neemt Kaltenborn het op voor coureurs die dankzij de financiële steun een zitje weten te krijgen. Ik vind dat de discussie over paydrivers een beetje uit de hand is gelopen.

Wat we vandaag de dag namelijk zien, is dat er partners of sponsors zijn die coureurs al sinds het prille begin van hun loopbaan bijstaan. Kijk bijvoorbeeld maar naar Sergio Pérez. Hij maakte deel uit van Escuderia Telmex, wat een race-school is. Zij hebben hem vanaf het begin van zijn carrière bijgestaan, dus in dat geval is het logisch dat ze hem ook blijven ondersteunen op het moment dat hij de Formule 1 bereikt., zo verwijst ze naar haar voormalige Sauber-coureur.

Wat me verder stoort, is dat we het allemaal accepteren dat iedere coureur moet betalen om in de promotionele klasses aan een zitje te komen. In die kampioenschappen zien we het als een normale gang van zaken dat coureurs financieel ondersteund worden. Dus waarom houden we eigenlijk een andere standaard aan voor de Formule 1?, vraagt Kaltenborn zich af.