In het centrum van Rotterdam is in augustus een demonstratie met F1 bolides te zien. B en W hebben gisteren toestemming gegeven met de komst van het spektakel.

Zondag 7 augustus kunnen fans van autosport langs een ruim 3 kilometer lang parcours gratis komen kijken. Het spektakel speelt zich af in de buurt van de Coolsingel, Hofplein, Goudsesingel en Blaak.

Hoewel er heel veel mensen komen kijken naar de F1 wagens, is er ook gedacht aan andere takken van de autosport, zei Herman Vaanholt, een van de twee initiatiefnemers. “Het moet wel uitstraling hebben en dus proberen we bijvoorbeeld Jan en Gerard de Rooy, twee bekende deelnemers aan de jaarlijke Dakar Rally, naar de havenstad te halen.’‘
Vaanholt is zelf ooit deelnemer geweest van de Dakar Rally.

Vaanholt zegt erbij dat er deze zomer geen wedstrijd wordt gehouden. “Er zijn al een jaar of twintig plannen, maar een F1 race in de stad is echt niet mogelijk. De route moet daarvoor volledig beveiligd worden en dan zou de stad verbouwd moeten worden. Zo’n demonstratie als dit kan wel. De rondjes door het centrum van de stad geeft enorm veel geluid. Je zult het echt merken dat de rijders er zijn.’‘

Afgelopen zomer kwamen in Londen honderdduizenden toeschouwers kijken toen eenzelfde spektakel daar plaatsvond.

 

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter