De Formule 1 is na hun eerste weekend al meteen terug aan het testen geslagen. Marc Gen� reed gisteren als enige coureur zijn rondjes in Jerez, met zijn Ferrari reed hij 1�19. Maar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is het nieuwe seizoen nog niet begonnen. Daar werd gisteren ook getest, en het duurde niet lang eer Cristiano da Matta, een jaar geleden nog in een Toyota, weer aan de top kan meerijden. Tijdens de testsessie in Fontana klokte hij de snelste tijd. Achter hem kwamen twee andere ex-Formule 1-coureurs Justin Wilson en Timo Glock. Met nog vijf weken te gaan voor de eerste CART-race van het nieuwe seizoen van start gaat, voelt de Braziliaan zich redelijk goed in de wagen.

“Ik denk dat ik me na het eerste uur terug in een CART-wagen in mijn eerste test goed genoeg voelde om de wagen te helpen verder ontwikkelen. Dit team maakt veel vooruitgang elke keer dat de wagen opnieuw buitenrijdt en als we aan dit tempo blijven evolueren geloof ik best dat we erg competitief gaan zijn in Long Beach.”

“Ik ben vrij blij met hoe de dag verliep,” verteld een van Cristiano�s grootste concurrenten, de Canadese kampioen van 2003, Paul Tracy. “We hebben heel wat dingen kunnen overlopen die op het schema stonden. Om die af te werken vergde veel energie gedurende de hele dag maar zo kunnen we morgen snel verder werken met andere dingen.”

De Canadese debutant Andrew Ranger was erg onder de indruk van de wagens: “Man, deze dingen zijn echt leuk ! Het was goed om voor mij te zien hoever ik stond. Ik voel me goed bij het Mi-Jack team en de samenwerking met David Faustino als mijn engineer was een goede keuze, want met hem werkte ik in het verleden al samen.” Ranger komt uit het Toyota Formula Atlanic-kampioenschap en dus is het een grote stao voorwaarts. “De werking van de remzone�s zijn moeilijk om door te hebben want je moet veel snelheid behouden als je door de bocht gaat. Je moet er veel sneller doorheen dan ik gewend ben uit de Formule Atlantic. Hier zit zoveel meer kracht achter en dat moet wennen. Maar na mijn tweede dag in deze wagens ben ik echt blij.”

Vandaag woensdag gaan de testsessies door, verwacht wordt dat Jimmy Vasser en AJ Allmendinger de zeven anderen zullen vergezellen. De resultaten van de test op het circuit van Fontana, in het zuiden van de staat California:

1. C.DA MATTA   PKV Racing           53.27
2. J.WILSON    RuSPORT            53.30 0.03
3. T.GLOCK     Rocketsports Racing      53.31 0.04
4. P.TRACY     Forsythe Championship Racing  53.37 0.10
5. R.HUNTER-REAY  Rocketsports Racing      53.46 0.19
6. M.HABERFELD   Walker Racing         53.79 0.52
7. A.RANGER    Mi-Jack/Conquest Racing    53.91 0.64

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter